Over Van Rijnen
Mediation

Over Van Rijnen
Mediation

Mr Dorothea van Rijnen is MfN-registermediator en is lid van de branchevereniging van mediators NMv.

 

Dorothea (Door) van Rijnen vormt Van Rijnen Mediation. Zij is haar loopbaan gestart op het Ministerie van Justitie & Veiligheid en bij het Openbaar Ministerie. Vervolgens heeft zij een periode gewerkt in de farmaceutische industrie. Eind jaren ’90 koos zij voor een loopbaan in werving & selectie. Vanaf 2007 was zij partner en mede-eigenaar bij Vanderkruijs, een gerenommeerd executive searchbureau voor organisaties in het spanningsveld tussen overheid, markt en burger. Zij heeft in die periode veel professionals, directeuren en bestuurders begeleid naar een volgende positie in het maatschappelijke veld en heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in procesbegeleiding. Dorothea kan zich goed verplaatsen in anderen en heeft geleerd mensen en hun drijfveren te doorgronden.

Dorothea van Rijnen

“In mijn periode als headhunter ben ik veel in aanraking gekomen met professionals die op een of andere wijze in de knoop zijn gekomen op hun werk. Bestuurders met een conflict met hun raad van toezicht of de ondernemingsraad, medewerkers met hun leidinggevende of een reorganisatie waarbij mensen buiten de boot vielen. Wat mij trof in onze gesprekken was dat er bijna altijd sprake was van rouw, van boosheid, onmacht en van een heleboel stress. Ik heb gezien dat een werkgerelateerd conflict vaak doorwerkt in het persoonlijke leven van betrokkenen en een enorme impact kan hebben. Ik heb mij vaak afgevraagd wat er gebeurd zou zijn als in een eerder stadium een goed gesprek gevoerd zou zijn. Een echt gesprek, over waarom het niet meer loopt en waarom de communicatie zo lastig is. Ik ben ervan overtuigd dat een deel van de conflicten op het werk, maar ook veel breder, ontstaat door miscommunicatie. Mensen luisteren niet meer naar wat de ander eigenlijk zegt, begrijpen elkaar niet meer en standpunten verharden zich totdat het niet meer gaat. Het conflict is onhoudbaar geworden.

Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik me ben gaan interesseren voor mediation als vorm van conflictbemiddeling omdat daar wel het echte gesprek wordt gevoerd, omdat daar wel een bevredigende oplossing wordt gevonden en omdat partijen daarna wel weer samen verder kunnen en door willen.”

Vandaar mijn motto: Van Rijnen Mediation, voor wie door wil.

Neem contact op

Als u contact opneemt maken wij diezelfde dag nog een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Locatie

Hessenmeer 90
3852 NZ Ermelo (Speuld)

Contact

06-50284990
info@voorwiedoorwil.nl